Het Grote Blauwe Monster
Boek

Het Grote Blauwe Monster ([2017])/ Lucille Dubisy & Emma de Woot

Suzie is haar lieve kat Max kwijt en hangt overal posters op. Het Grote Blauwe Monster is op zoek naar eten. Dan ziet hij in het bos een gek pluizig beest hoog in een boom zitten. Prentenboek met twee verhaallijnen die aan het eind samenkomen, met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Suzie kan haar kat Max nergens vinden. Ze zoekt en vraagt overal rond, en hangt posters van Max op in de buurt. Op hetzelfde moment is het Grote Blauwe Monster in het bos op zoek naar eten. Hoog in een boom ziet hij ineens een beestje dat niet meer naar beneden kan. Hij probeert het te redden, maar hij kan er net niet bij. Hij besluit in het dorp een ladder te gaan zoeken, en daar ziet hij ineens een meisje met een poster lopen. Het is duidelijk dat ze zijn hulp nodig heeft. Suzie gilt het uit van schrik als het monster haar vastgrijpt, maar is hij wel zo gevaarlijk als hij lijkt? Een aandoenlijk prentenboek over twee dappere personages, dat leert dat je iemand niet zomaar kunt beoordelen op alleen zijn uiterlijk. Bijzonder is de vertelwijze: de pagina's zijn verdeeld in tweeën; zowel boven als onder staan enkele tekstregels onder de illustraties. In de bovenste helft lees je het verhaal van Suzie, onderin staat het avontuur van het monster, en aan het slot komen beide verhaallijnen samen. Met sfeervolle tekeningen in zachte kleuren, waarin de emoties duidelijk worden verbeeld. Leent zich goed om met jonge kinderen te praten over vooroordelen. Thema Kinderboekenweek 2017. Groot formaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044831399

Titel Het Grote Blauwe Monster
Auteur Lucille Dubisy
Secundaire auteur Emma De Woot
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Tekst: Lucille Dubisy, illustraties: Emma de Woot - Vertaling van: Qui a peur de Lulu Boursouflu? - Namen : Éditions Mijade, (c)2017
ISBN 9789044831399
PPN 412647346
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Monsters ; Zoektochten ; Hulpvaardigheid
Taal Nederlands