Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Boek

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet ([2017])/ Agnese Baruzzi, Nederlandse tekst [vertaling uit het Duits] van M.E. Ander

Zie jij één aardbei, of zijn het vijf vogels? En is het een donut, of misschien de staart van een kat? Vierkant kartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en uitvouwbare pagina's, waardoor een enkel voorwerp verandert in meerdere andere voorwerpen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Vrijwel vierkant prentenboekje met hardkartonnen omslag en dunnere kartonnen pagina's waarmee peuters op een speelse manier kunnen leren tellen van één tot tien. Elke spread begint overzichtelijk met links een gekleurde pagina met een herhalende tekst die steeds begint met: 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet...' en een suggestie die uitnodigt verder te kijken. Rechts ervan staat een tekening van een vrijstaand voorwerp op een witte ondergrond. Maar de illustratie verbergt nog iets bijzonders. Het voorwerp lijkt bijvoorbeeld op een donut, maar als de stevige kartonnen bladzijde wordt uitgevouwen, blijkt het de staart van een kat te zijn. Of blijkt de banaan te veranderen in een plaatje van zes muggen, of de aardbei in een tekening van vijf vogels. Het aantal dieren dat verstopt is, komt steeds overeen met het cijfer dat onder de flap gedrukt staat. De verstopte dieren zijn losjes getekend, maar herkenbaar genoeg voor de doelgroep. Eenvoudige maar toch verrassende uitgave. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166132

Titel Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Auteur Agnese Baruzzi
Secundaire auteur M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2017]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Behoudens de voorkant zijn alle pagina's uitvouwbaar - Vertaling van: Aus 1 mach Viele. - Michael Neugebauer edition, (c)2016
ISBN 9789051166132
PPN 410840815
Thematrefwoord Tellen ; Verstoppertje ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands