Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Noorwegen
Boek

Noorwegen ([2017])/ vertaling [uit het Frans] Doreen Espeel, Imago Mediabuilders, directeur van de reeks en auteur Philippe Gloaguen ; adjunctredacteuren Benoît Lucchini en Amanda Keravel ; redacteuren Olivier Page, Véronique de Chardon, Isabelle Al Subaihi, Anne-Caroline Dumas, André Poncelet, Marie Burin des Roziers, Thierry Brouard, Géraldine Lemauf-Beauvois, Anne Poinsot, Mathilde de Boisgrollier, Alain Pallier en Fiona Debrabander

Recensie

Deze 'Trotter' biedt een heleboel informatie voor een reis naar Noorwegen. De gids heeft een zeer sobere vormgeving zonder veel foto's, maar wel vormgegeven in de stijl van 'Trotter', met een overzichtelijkere tweekleurendruk en een rustigere bladspiegel. Eerst krijg je een overzichtskaart van het land, praktische informatie en een hoofdstuk over klimaat, vervoer, geschiedenis, eten, cultuur, de taal etc. Het tweede deel gaat gedetailleerd in op de verschillende regio's, van Zuid-Noorwegen tot de Noordkaap. Veel aandacht gaat naar steden als Oslo en Bergen, maar de focus ligt uiteraard op de imposante natuur. Bij elke bestemming krijg je algemene en praktische informatie, een stuk geschiedenis, een groen kader met adressen om te eten, drinken en slapen, en een overzicht van de bezienswaardigheden. Hier en daar is ook een plattegrond opgenomen. Achteraan volgt een register. Een handige gids, die zich vooral richt tot backpackers. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401440097 | 479 pagina's

Titel Noorwegen
Auteur Philippe Gloaguen
Secundaire auteur Doreen Espeel ; Benoît Lucchini
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 479 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2000 - Met register - Vertaling van: Norvège. - Paris : Hachette, 2014. - (Le Routard). - Eerder verschenen in: Norvège, Suède, Danemark. - Paris : Hachette, 1999. - (Le guide du Routard)
ISBN 9789401440097
PPN 411203770
Rubriekscode Noorwegen 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noorwegen; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Noorwegen

Relaties/Serie

Trotter
Boek

Trotter gidsen voor de wereldreiziger (1992-...)

vol. Noorwegen
Uitgeleend