Mia tovert haar broertje weg
Boek

Mia tovert haar broertje weg ([2017])/ Catherine Metzmeyer & Michaël Derullieux

Mia wil rustig haar boek lezen, maar wordt steeds gestoord door haar kleine broertje. Ze besluit hem weg te toveren. Dat lijkt tot haar schrik te lukken. Prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine broertjes zijn leuk, maar soms ook lastig. Mia's broertje Tom haalt haar spullen overhoop, wil altijd aandacht en maakt ruzie, vooral als Mia eens rustig haar boek wil lezen. Mia besluit hem weg te toveren, wat tot haar grote schik lukt: Tom is nergens meer te vinden. Als ze een vreemde kat in de tuin ziet, denkt ze dat hij Tom is. Mia is wanhopig, totdat plotseling Tom tevoorschijn komt in gezelschap van een nieuw vriendje. Voortaan spelen de twee jongens samen en heeft Mia rust. Op de achterste schutbladen is te zien dat dat helaas anders uitpakt. Prentenboek met gedetailleerde illustraties die echt iets toevoegen aan het humoristische verhaal: wie goed kijkt, ziet allerlei grappige details. De tekst is kort; er wordt gebruikgemaakt van de mogelijkheden van de typografie om iets te benadrukken. Een fijn verhaal, waarin de kracht van de fantasie benadrukt wordt en dat een ode is aan het (plezier in) lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044830613

Titel Mia tovert haar broertje weg
Auteur Catherine Metzmeyer
Secundaire auteur Michaël Derullieux
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Catherine Metzmeyer (tekst) ; Michaël Derullieux (illustraties) - Vertaling van: Je veux finir mon livre. - Namen : Éditions Mijade, (c)2017
ISBN 9789044830613
PPN 410809039
Thematrefwoord Broers ; Lezen
Taal Nederlands