Wauw, zit dat zo?
Boek

Wauw, zit dat zo? het grote vraag- en antwoordboek voor kinderen die echt alles willen weten ([2017])/ tekst: Jean-Michel Billioud, Sophie Bordet-Pétillon, Sophie Bresdin, Delphine Lefebvre-Winsback, tekeningen: Patrick Chenot, Nathalie Desforges, Anne-Sophie Lanquetin, Mélisande Luthringer, Pénélope Paicheler, Zelda Zonk ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Nele Jacobs

Waarom hebben alleen mannen een baard? Hoe weten we dat de aarde rond is? Allerlei vragen over o.a. de wetenschap, menselijk lichaam, natuur, dieren en geschiedenis worden kort beantwoord. Met kleine stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrij dik vraag- en antwoordboek met een enorme hoeveelheid vragen en antwoorden op het vlak van het dagelijks leven, de wetenschap, menselijk lichaam, natuur, dieren en geschiedenis. De vragen zijn enorm divers: van onzinnig (waarom zit de rits aan de voorkant van je broek?) tot bekend (waarom zijn bananen krom?) tot interessant (waarom slapen je benen soms?). Probleem is echter dat de antwoorden op de honderden vragen nooit bestaan uit gemiddeld meer dan drie zinnen. Die antwoorden roepen daardoor vaak meer vragen op. Bijzonder is dat sommige vragen niet rechtstreeks worden beantwoord, maar dat daar een raadsel van gemaakt wordt met drie multiple-choice antwoorden. Hierdoor worden kinderen er wel bij betrokken. Het antwoord staat er op zijn kop onder. De opmaak van het boek is kleurrijk en overzichtelijk. De vragen staan in een grote en soms gekleurde letter op een witte of gekleurde achtergrond. Daarbij staan enkele kleine cartoonachtige kleurenillustraties. Het taalgebruik is niet altijd even gemakkelijk waardoor de uitgave geschikt is voor kinderen van ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044747645 | 175 pagina's

Titel Wauw, zit dat zo? : het grote vraag- en antwoordboek voor kinderen die echt alles willen weten
Secundaire auteur Jean-Michel Billioud ; Patrick Chenot ; Nele Jacobs
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2017]
Overige gegevens 175 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: 700 pourquoi comment?. - Paris : Éditions Play Bac, (c)2016
ISBN 9789044747645
PPN 410860921
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden