Hoe je een vulkaan kunt blussen
Boek

Hoe je een vulkaan kunt blussen en andere weetjes over IJsland ([2017])/ Alda Berglind Egilsdóttir, Wannes Cappelle, met illustraties van Wendy Panders

Wist je dat ze in IJsland rotte haai lekker vinden? En dat Vikingen roofden maar ook gedichten schreven? Lees en verbaas je over allerlei, ook grappige, weetjes van IJsland. Met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verrassend is de start met enige zaken over IJsland die je niet in dit langwerpige boek zult vinden, simpelweg omdat ze er niet zijn geweest of omdat het er te veel zijn om op te noemen. Dat laatste betreft o.a. alle bezienswaardigheden en alle IJslandse dorpen en steden. Daarna volgt een overzichtskaart van IJsland, met namen van steden en bezienswaardigheden en eenvoudige tekeningen. Deze vaak grappige gekleurde tekeningen, ook paginagroot, staan bij de dertig teksten over IJsland. Hier en daar zijn ze gecombineerd met een kleurenfoto, soms als achtergrond. De teksten zijn qua inhoud heel verschillend. Het zijn o.a. mythologische verhalen, sprookjes, onderwerpen uit de geschiedenis, informatie over de geologie en dieren en de taal 'IJslands voor beginners'. Ook het hedendaagse leven komt aan bod. Die variatie maakt het boek zo leuk om te lezen. Je kunt gewoon lezen wat je op dat moment interesseert, want de teksten staan op zichzelf. Ze staan in een vrij kleine letter, steekwoorden in een gekleurde letter. Dat verhoogt de leesbaarheid, evenals de ruime interlinie tussen de alinea's. In dezelfde opzet verscheen 'De Eiffeltoren is 54 stokbroden hoog'*. Interessant om te lezen vóór een reis naar IJsland, maar ook om gewoon vanuit je luie stoel te 'reizen'. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401442824 | 75 pagina's

Titel Hoe je een vulkaan kunt blussen : en andere weetjes over IJsland
Auteur Alda Berglind" Egilsdóttir
Secundaire auteur Wannes Cappelle ; Wendy Panders
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 75 pagina's - illustraties - 31 cm
ISBN 9789401442824
PPN 410922382
Rubriekscode IJsland 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen IJsland
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord IJsland