The wave
Boek

The wave (2016)/ Morton Rhue

Om het effect van de daden van de nazi's in de Tweede Wereldoorlog duidelijk te maken, vormt een Amerikaanse geschiedenisleraar een beweging 'The Wave'. Deze beweging gaat het hele schoolleven beheersen en leidt tot een verbijsterende climax. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Om het effect van het functioneren van het 'nazibewind' tijdens de Tweede Wereldoorlog duidelijk te maken, creëert een geschiedenisleraar op een Amerikaanse school een soortgelijke situatie: hij vormt onder de leerlingen een beweging, 'The Wave' genoemd, met als motto 'Kracht door eenheid en discipline'. Het experiment wordt een succes, maar dreigt uit de hand te lopen, wanneer niet-Waveleden onder druk worden gezet. De leraar is gedwongen de situatie te beëindigen, wat resulteert in een massale bijeenkomst, waarbij de grote anonieme 'leider' bekend wordt gemaakt. Ontnuchtering en ontgoocheling alom, maar met een juist effect. Boeiend geschreven verhaal, leidend naar een verrassende climax. Het op ware gegevens berustende verhaal werd verfilmd. Normale druk en ruime interlinie. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9780141368931 | 163 pagina's

Titel The wave
Auteur Morton Rhue
Secundaire auteur Johnny Dawkins ; Ron Jones
Type materiaal Boek
Editie Reissued;
Uitgave London : Penguin Books, 2016
Overige gegevens 163 pagina's - 20 cm
Annotatie Romanbewerking van een televisiespel, geschreven door Johnny Dawkins en gebaseerd op een kort verhaal van Ron Jones - 1e druk van deze uitgave: 1988. - Oorspronkelijke uitgave: New York : Dell, 1981
ISBN 9780141368931
PPN 409825514
Genre schoolverhaal - sociale roman
Thematrefwoord Fascisme ; Schoolleven
Taal Engels
Onderwerp algemeen Schoolleven