Bagage
Boek

Bagage kennis van de Nederlandse samenleving (2017)/ Nelleke Koot

Cursistenboek voor nieuwkomers ter voorbereiding op het inburgeringsexamen. Met invuloefeningen en extra informatie op een website.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 05/10/2024
    Spannend en Actief - 1e verd. - Lezen en schrijven KNM 493.3 KOOT
  • Aanwezig
    Literatuur en Cultuur - Lezen en schrijven KNM MENS EN MAATSCHAPPIJ ; INBURGERING KOOT

Recensie

Cursistenboek van een cursus maatschappijoriëntatie voor anderstalige cursisten die een inburgeringstraject volgen. Verondersteld wordt dat ze rond leesniveau A2 zitten. Thema's zijn: Nederland, gezondheid, wonen, dienstverlenende instanties, onderwijs en opvoeding, werk en inkomen, geschiedenis, normen en waarden, en politiek. Deze zevende, herziene druk voldoet aan de nieuwe formulering uit 2014 van de eindtermen voor Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) uit de Inburgeringswet van 2007. De informatie wordt gegeven in de vorm van korte stukken tekst met daarnaast tabellen, meningen en uitspraken. Cursisten moeten vragen beantwoorden (invulruimte is opengelaten). De opzet is dat ze leren dat niet alleen Nederlanders, maar ook zij onderling verschillend over bepaalde zaken kunnen denken. Hierdoor kunnen cursisten een open houding naar de Nederlandse samenleving ontwikkelen. Het cursistenboek bevat veel invuloefeningen. De auteur is werkzaam bij het ROC Friesland College in Leeuwarden, was docente NT2 en begeleidt taaldocenten in praktijkgestuurd leren. Een code in het boek geeft achttien maanden toegang tot extra materiaal op de website van de uitgever.

Specificaties

Nederlands | 9789046905647 | 224 pagina's

Titel Bagage : kennis van de Nederlandse samenleving
Auteur Nelleke Koot
Type materiaal Boek
Editie Zevende, herziene druk;
Uitgave Bussum : Uitgeverij Coutinho, 2017
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met register - Oorspronkelijke titel: Cursistenboek / K. Fuhri Snethlage, 1998. - (Bagage : cursus maatschappijoriëntatie voor nieuwkomers)
ISBN 9789046905647
PPN 411172492
Rubriekscode 493.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Inburgeringscursussen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Inburgering