Straat-theater
Boek

Straat-theater ([2017])/ Cathy West, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Pam Thierry ; illustraties: Paul Boston

Wat is straattheater, hoe lang bestaat het al en welke soorten zijn er? Informatie over straattheater en een verhaal over de straatartiest Lieke. Met kleurenfoto's en getekende kleurenillustaties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de zesdelige serie 'Sterrenjacht'*, met kleurenfoto's, -illustraties en historische reproducties rondom een traditionele vorm van volksvermaak: het (beroeps)straattheater. Verwarrend is de manier waarop de auteur het musiceren op straat in het geheel betrekt. Een eenvoudige inhoudsopgave en een slordige paginering (ontbreekt soms) en woordenlijst ontsluiten de inhoud. Het beeldmateriaal geeft een eerste indruk van wat straattheater kan inhouden. De ondersteunende tekstregels bevatten oppervlakkige, wat ongenuanceerde informatie die nogal chaotisch wordt opgediend. Aardig is het afsluitende, fictieve verhaal over Lieke en de gouden man; in wezen gebaseerd op de eeuwenoude waarschuwing richting het publiek om op te passen voor zakkenrollers. De illustraties bevatten enkele tekstballonnetjes, die de tekst van de tekstpagina herhaalt (speciaal bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen). De schrijfstijl is enthousiast en gemoedelijk; de lezer wordt rechtstreeks aangesproken. Jammer dat speelplezier nauwelijks voelbaar wordt gemaakt en dat er geen aandacht is voor amateurstraattheater. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755537 | 36 pagina's

Titel Straat-theater
Auteur Cathy West
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Pam Thierry ; Paul Boston
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 36 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Street theatre . - Winchester : Ransom Publishing LTD, (c)2014. - (StarStruck)
ISBN 9789461755537
PPN 406389470
Rubriekscode 792.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Straattheater
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Straattheater

Relaties/Serie

Sterrenjacht
Boek

Sterrenjacht (2017-...)

vol.
Uitgeleend