Het circus
Boek

Het circus ([2017])/ Cathy West, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Pam Thierry ; illustraties: Elly Walton

Wat is er te zien in het cirucus, hoe gevaarlijk zijn de acts en hoe word je circusartiest? Informatie over het circus en een verhaal over Jasmijn en Sam die bij het circus willen. Met kleurenfoto's en getekende kleurenillustaties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerd deel uit 'Sterrenjacht'*, een zesdelige serie over podiumkunsten. De boekjes zijn verdeeld in een informatief en verhalend gedeelte. In korte hoofdstukjes van een dubbele pagina wordt verteld wat er allemaal te zien is in een circus, welke soorten artiesten er optreden, hoe gevaarlijk de acts zijn en hoe je zelf een circusartiest kunt worden. Tussen paginavullende full colour foto's wordt in gekleurde tekstblokjes, met tekst in witte schreefloze letters, beperkte informatie gegeven. De geelgedrukte woorden zijn achterin terug te vinden in een verklarend woordenlijstje. Het fictiegedeelte gaat over twee kinderen, die auditie doen om in een circus te mogen optreden. Vier hoofdstukjes van telkens twee pagina's tekst en twee paginagrote getekende kleurenillustraties. De illustraties ogen niet aantrekkelijk door de vrij stijf afgebeelde figuren die weinig uitstralen. Elk hoofdstuk heeft een eigen achtergrondkleur. Makkelijk te lezen tekst in zwarte schreefloze letters. Ruime bladspiegel. De illustraties bevatten enkele tekstballonnetjes, die de tekst van de tekstpagina herhaalt (speciaal bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen). Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755490 | 36 pagina's

Titel Het circus
Auteur Cathy West
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Pam Thierry ; Elly Walton
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 36 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Circus skills. - Ransom Publishing LTD, (c)2011. - (StarStruck)
ISBN 9789461755490
PPN 406389497
Rubriekscode 797
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Circussen
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Circussen

Relaties/Serie

Sterrenjacht
Boek

Sterrenjacht (2017-...)

vol.
Uitgeleend