Dribbel naar het museum
Boek

Dribbel naar het museum ([2017])/ Eric Hill

Dribbel gaat met zijn moeder en zijn vriendje Tom de krokodil naar het museum. Ze zien bijzondere dingen zoals een enorm fossiel en beschilderde maskers en schilden. Maar waar is Dribbel gebleven? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dribbel brengt samen met zijn moeder en vriendje Tom een bezoek aan het museum. Maar dan zien ze Dribbel opeens niet meer! Vrolijk vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en diverse flapjes waar achter gekeken kan worden. De flappen zijn van dunner karton en in vorm gesneden van bv. een hek, een Afrikaans schild of een Egyptische graftombe. Zo wordt het zoeken nog leuker. Het eerste verhaal van Eric Hill (1927-2014) over het wereldberoemde hondje, 'Waar is Dribbel?', verscheen in 1980. Deze nieuwe uitgave is op dezelfde wijze opgebouwd: de peuter gaat mee op zoek en ziet achter de flapjes leuke verrassingen. De tekst bestaat steeds uit een enkele uitroep of vraag die het jonge kind rechtstreeks aanspreekt, bijvoorbeeld: 'Wow, een wolharige mammoet!' of 'Maar waar is Dribbel?' Het verhaal is eenvoudig en herkenbaar en er is een educatief element toegevoegd dat kinderen leert wat er mogelijk te zien is in een museum. Sommige gebruikte woorden/ begrippen zijn moeilijker zoals: fossiel, het Oude Egypte, sabeltandtijger. De dun zwartomlijnde illustraties zijn eenvoudig en helder gekleurd, tegen een witte achtergrond. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000357673

Titel Dribbel naar het museum
Auteur Eric Hill
Instelling /Van Holkema & Warendorf
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2017]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Nederlandse vertaling (c)Van Holkema & Warendorf. - Vertaald uit het Engels. - Omslag vermeldt: Flapjesboek - ISBN 978-90-00-35767-3 niet in boek - Vertaling van: Find Spot at the museum. - London : Puffin Books Ltd, (c)2017
ISBN 9789000357673
PPN 410915580
Thematrefwoord Musea ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands