Fabeldieren
Boek

Fabeldieren over draken, eenhoorns, griffioenen en veel meer ([2017])/ Floortje Zwigtman, met illustraties van Ludwig Volbeda

Wist je dat je een draak kunt temmen met melk en dat er op de hele wereld maar één feniks is? Maak kennis met draken, hellehonden, zonnevogels, de djinn en andere fabeldieren. Grote uitgave met veel fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 17 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Sprookjes en volksverhalen FABELDIEREN ZWIG
  • Uitgeleend tot: 01/10/2024
    8-14 jaar - Denken en Dromen - Sprookjes en volksverhalen FABELDIEREN ZWIG

Recensie

Dit grote, luxe uitgegeven handboek (38 cm) over fabeldieren introduceert je in een wereld van allerlei vreemdsoortige wezens die aan de menselijke geest zijn ontsproten. De inhoudsopgave in de vorm van een wereldkaart toont meteen dat fabeldieren van alle werelddelen zijn, inclusief de zee, de lucht en de kosmos. De wezens die de revue passeren, zijn vaak duister en angstaanjagend, maar soms ook grappig, zoals de Japanse Tsukumogami: huisraad die tot leven komt als je je huis nooit opruimt. Ze vertegenwoordigen vaak een ongepolijste kant van de mens die bijzonder krachtig is en zich niet altijd laat onderdrukken. Zo zijn er de draken uit het westen en de djinn uit de islamitische wereld die met hun magische krachten mensen kunnen helpen, maar hen ook volledig in de macht kunnen krijgen. Fabeldieren van het woud, de woestijn en het water dwingen respect af voor de natuur en fungeren als waarschuwing voor gevaar. Andere fabeldieren zoals de dondervogel vormen een verklaring voor onbegrepen natuurverschijnselen. Er is geen register opgenomen. Het geheel is prachtig geïllustreerd in aardetinten door het jonge, nu al veelgeprezen talent Ludwig Volbeda en bevat een poster* van een eenhoorn. De auteur won twee keer een Gouden Uil. Vanaf ca. 12 t/m 17 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401442497 | 91 pagina's

Titel Fabeldieren : over draken, eenhoorns, griffioenen en veel meer
Auteur Floortje Zwigtman
Secundaire auteur Ludwig Volbeda
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 91 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
ISBN 9789401442497
PPN 412831368
Rubriekscode 908.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fabeldieren
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Fabeldieren