Het grote wiskundeboek
Boek

Het grote wiskundeboek ([2017])/ vertaling [uit het Engels]: Rob de Ridder

Wat zijn decimale getallen? Hoe groot is de kans dat je de hoofdprijs in de loterij wint? Alle aspecten van rekenen komen aan bod, zoals breuken, vermenigvuldigen, meten, statistiek en algebra. Met tabellen, schematische illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kloeke uitgave die alle rekenbewerkingen bevat, ze kort en beknopt uitlegt, van voorbeelden voorziet, er taal aan geeft en inzoomt op logisch denken, stappenplannen, denkstrategieën en dagelijkse gebruikswaarde. In de inleiding van deze oorspronkelijke Engelstalige uitgave (2016) wordt het dagelijks bestaan zelfs afhankelijk gesteld van kunnen rekenen. De auteur heeft in Groot-Brittanië de laatste twintig jaar flink aan de weg getimmerd aan het populariseren van rekenen en rekenvaardigheden. In technische zin is dit handboek nagenoeg compleet. Alle rekenbewerkingen komen aan bod. Dat gebeurt op inzichtelijke, kort en krachtige, (ver)beeldende wijze. Kinderen moeten bij gebruik van deze methodiek ondersteuning krijgen; er zijn ook onderdelen die zelfstandig verwerkt kunnen worden. De uitgave kent een smet(je): het taalgebruik is hier en daar niet uitnodigend en onnodig complex. In een publicatie die rekenen (terecht!) tot een feest wil maken, zou taal toegankelijk moeten zijn voor de gebruikersgroep. Inhoudelijk bronnenboek, met uitgebreid register. Frisse, praktische uitgave binnen het domein rekenen, waarin al vele titels gepubliceerd zijn. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021677903 | 320 pagina's

Titel Het grote wiskundeboek
Secundaire auteur Rob de Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma kinder- & jeugdboeken, [2017] - Antwerpen : SU Books
Overige gegevens 320 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register, woordenlijst - Vertaling van: How to be good at maths : the simplest-ever visual guide. - Londen : Dorling Kindersley Limited, (c)2016
ISBN 9789021677903
PPN 411230565
Rubriekscode 510.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wiskunde
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wiskunde