Het lot van de Tearling
Boek

Het lot van de Tearling ([2017])/ Erika Johansen, vertaling [uit het Engels]: Gerdien Beelen

Kelsea Glynn heeft zich overgegeven aan de Rode Koningin, maar blijft proberen om met haar visioenen uit de tijd van vlak na de Oversteek een betere wereld te creeren.

Aanwezigheid

Recensie

Koningin Kelsea heeft zichzelf en haar magische saffieren overgegeven aan de Rode Koningin van Mortmesne. In ruil daarvoor zal de Rode Koningin de Tearling drie jaar met rust laten. Mace heeft tijdelijk de macht gekregen, en zint op een plan om zijn koningin te redden. Kelsea krijgt tijdens haar gevangenschap visioenen over Katie, die leeft vlak na de Oversteek. Katie kent Row Finn, die nu als verwoestende kracht de wereld bedreigt. Kan ze deze visioenen gebruiken om een betere wereld te creëren? Derde en laatste deel* van een zeer interessante serie, een kruising tussen historische fantasy en een dystopische roman. De afwisseling tussen het verhaal van Kelsea en dat van Katie zorgt voor spanning. Boeiend verteld verhaal met intrigerende personages van wie de karakters goed zijn uitgewerkt. Het eerste deel wordt verfilmd met Emma Watson in de hoofdrol.

Specificaties

Nederlands | 9789022580943 | 476 pagina's

Titel Het lot van de Tearling
Auteur Erika Johansen
Secundaire auteur Gerdien Beelen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 476 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The fate of the Tearling. - New York : Harper, 2016. - (The Queen of the Tearling Trilogy ; [3]) - Vervolg op: De invasie van de Tearling
ISBN 9789022580943
PPN 409619779
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De koningin van de Tearling-serie
Boek

De koningin van de Tearling-serie (2015-2017)

vol. 3
Uitgeleend
Erika Johansen