Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Stevenskerk
Boek

De Stevenskerk 750 jaar spiegel van Nijmegen (2017)/ Hettie Peterse, Elsbeth Rooker, Rob Camps, Karel Emmens (redactie), met bijdragen van: Paul le Blanc, Karel Emmens, Louis Gerdessen, Ronald Glaudemans, Mayke Haaksman, Elizabeth den Hartog, Jan Kuys, Joost Langenveld, Gerard Lemmens, Anton van de Sande, Jörg Soentgerath ; fotografie Karel Emmens, Thea van den Heuvel, Stef Verstraaten, Elisabeth den Hartog ; eindredactie Ernst van Raaij

Een wetenschappelijk verantwoorde beschrijving en documentatie van de ruim 750-jarige geschiedenis van de Stevenskerk in Nijmegen.

Aanwezigheid

Recensie

Met het voltooien van de meest recente restauratie verschijnt dit eerste integrale overzicht van de bouw- en gebruiksgeschiedenis van deze Nijmeegse kerk, waarvan de geschiedenis begint met de bouw in 1254. Het is een uniek boek van ruim driehonderd pagina's, waarin de hoofdstukken chronologisch zijn geordend. Het groot formaat boek bevat een zeer uitgebreid aantal illustraties, soms paginagroot, en teksten van de hand van een elftal auteurs, voornamelijk (kunst)historici. De beschrijving levert een spiegel op van wat er in die periode gebeurde in Nijmegen, maar het levert ook een beeld van de maatschappij door de eeuwen heen. Dit boek is daarom niet alleen voor mensen met wortels in en rondom Nijmegen interessant, maar waarschijnlijk interesseert dit een bredere lezersgroep. Bevat een zeer uitgebreid notenapparaat, een illustratieverantwoording en een literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789460043451 | 311 pagina's

Titel De Stevenskerk : 750 jaar spiegel van Nijmegen
Secundaire auteur Hettie Peterse ; Paul le Blanc ; Karel Emmens
Type materiaal Boek
Uitgave Nijmegen : Vantilt, 2017
Overige gegevens 311 pagina's - illustraties - 31 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789460043451
PPN 413489930
Rubriekscode 718.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grote of Sint-Stevenskerk (Nijmegen); Geschiedenis
Trefwoord Nijmegen
Kerkgebouwen
Stevenskerk (Nijmegen)
Bouwkunst
Rooms-Katholieke Kerk
Nederlands-Hervormde Kerk
Muurschilderingen
Orgels
Restauratie
Heiligenverering
Kerkgeschiedenis
Politiek
Geschiedenis; 16e eeuw
Persoonsnaam Bourbon, Catharina van (ca. 1440-1469)
Stefanus, Sint
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kerkgebouwen