Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De zweetvoetenman
Boek

De zweetvoetenman over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe) ([2017])/ Annet Huizing, met illustraties van Margot Westermann

Krijg je een boete voor zweetvoeten? Wat als je per ongeluk de verkeerde vermoordt? Mag je je gestolen fiets terugstelen? 23 verhalen over bekende, ook heftige en grappige, rechtszaken en regels. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Allerlei, ook actuele, vragen over het recht in Nederland komen in dit keurig verzorgde kloeke boek aan bod, zoals: Moet je je altijd aan de regels houden?, Mag je je gestolen fiets terugstelen? (over o.a. heling) en Kreeg Geert Wilders wel een eerlijk proces? (over onpartijdige en onafhankelijke rechters en de raadkamer). Dit soort vragen over rechtszaken en regels zijn verpakt in 23 verhalen, met veel extra, de doelgroep aansprekende voorbeelden. Op unieke wijze wordt getoond hoe ons rechtssysteem werkt. In het midden bevatten vier uitklappagina's schema's over o.a. soorten recht, wie zit waar in de rechtszaal en hoe wordt een wet gemaakt? Aantrekkelijke speelse en kleurrijke lay-out met o.a. cartoonachtige illustraties in fraaie kleuren en infographics. Overzichtelijke tekstblokken met soms grote en kleurrijke, ook nieuwsgierig makende kopjes. Op toegankelijke wijze, en in helder taalgebruik, wordt getoond dat het recht van iedereen is en overal aanwezig is. De auteur (1960) schreef zowel informatieve jeugdboeken als het fictieboek 'Hoe ik per ongeluk een boek schreef' (2014, Zilveren Griffel). Bevat een woordenlijst, register en bronnen. Stevig papier. Mooi naslagwerk over rechtspraak met heftige en grappige casussen die kinderen zullen aanspreken vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047708261 | 247 pagina's

Titel De zweetvoetenman : over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe)
Auteur Annet Huizing
Secundaire auteur Margot Westermann
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2017]
Overige gegevens 247 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789047708261
PPN 412593602
Rubriekscode 393.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rechtspraak ; Rechtspraak; Nederland
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Rechtspraak