Het Geschenk van Donkerhol
Boek

Het Geschenk van Donkerhol ([2017])/ Kieran Larwood, met illustraties van David Wyatt ; vertaling [uit het Engels]: Sofia Engelsman

Podkin Eenoor moet opnieuw de strijd aangaan met de Goroms om een geschenk van de Godin terug te winnen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De oude konijnenbard vertrekt uit de burcht omdat het er niet veilig voor hem is. Samen met het jonge konijn Roe, die ook bard wil worden, vertrekken ze naar een Festival. Onderweg vervolgt de bard het avonturenverhaal van Podkin Eenoog die met vrienden op zoek gaat naar de geschenken van de Godin omdat die van pas kunnen komen in hun strijd tegen de bloeddorstige Goroms. Ook in dit tweede deel van de trilogie* over het beroemde konijn Podkin Eenoor staat de raamvertelling over de avonturen van Podkin centraal. Het is een vervolg op het eerste deel dat summier samengevat wordt door de bard. De vertelling is onderhoudend en is regelmatig spannend. Het open eind laat zien dat de strijd tegen de Goroms nog niet gestreden is. Het taalgebruik is niet moeilijk en het verhaal goed te volgen voor de doelgroep. Verzorgde uitgave met titel in reliëfopdruk, een prettig leesbare bladspiegel en diverse sfeervolle zwart-witte potloodtekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767204 | 310 pagina's

Titel Het Geschenk van Donkerhol
Auteur Kieran Larwood
Secundaire auteur David Wyatt ; Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2017]
Overige gegevens 310 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The Gift of Dark Hollow. - London : Faber & Faber Limited, (c)2017
ISBN 9789025767204
PPN 41111011X
Genre sprookjes
Thematrefwoord Helden ; Konijnen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Podkin Eenoor
Boek

Podkin Eenoor (2019)

vol. boek 2
Uitgeleend
Kieran Larwood