NT2-cahier creatief schrijven
Boek

NT2-cahier creatief schrijven 20 keer spelen met taal voor beginners en gevorderden ([2017])/ Annemarie van den Brink, Trea Scholten

Gevarieerde schrijfoefeningen voor laaggeletterden anderstaligen, die als doel hebben de cursist plezier te laten beleven aan taal.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek maakt deel uit van de reeks 'NT2-cahiers' van uitgeverij Boom: een gereedschapskist voor beginnende NT2-docenten en taalvrijwilligers. Speciaal bestemd voor laaggeletterde anderstaligen en leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Doel: cursisten plezier te laten beleven aan taal. Bevat twintig schrijfoefeningen, helder gestructureerd in activiteit, materiaal, tijdsduur, beschrijving (voorbereiden, uitvoeren, terugkijken), variatie en uitdaging. De bijbehorende werkbladen staan online. Elke oefening kan eenvoudiger en uitdagender gemaakt worden. Er zit van alles tussen: van een 'energizer' van vijf minuten tot en met oefeningen waar cursisten drie kwartier mee bezig zijn. Sommige opdrachten zijn overbekend (Ik ga op reis en neem mee), maar wel in een poëtisch jasje gestoken. Weer andere opdrachten zijn nieuw en uitdagend (Triolet). Op een speelse manier ontdekken cursisten nieuwe woorden, nieuwe betekenissen, leren ze vraagzinnen maken en nog veel meer. Spelen met taal, dat is de missie van de oprichters van Tools voor Taal, die zelf workshops schrijven geven.

Specificaties

Nederlands | 9789024408887 | 55 pagina's

Titel NT2-cahier creatief schrijven : 20 keer spelen met taal voor beginners en gevorderden
Uniforme titel Creatief schrijven
Auteur Annemarie van den Brink
Secundaire auteur Trea Scholten
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, [2017]
Overige gegevens 55 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789024408887
PPN 410802859
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Buitenlanders; Schrijfvaardigheid
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

NT2-cahiers
Boek

NT2-cahiers (2017-...)

vol.
Uitgeleend