De coolste avonturen van de magische boomhut
Boek

De coolste avonturen van de magische boomhut ([2017])/ Mary Pope Osborne, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Katrien Bruyland

Ben en zijn zus Carolien ontdekken dat magier Mira in gevaar is. Tijdens hun zoektocht naar haar, komen ze oog in oog te staan met Japanse krijgers, krokodillen in de Amazone, dieren uit de ijstijd en een mysterieuze maanman. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Ben en zijn zus Carolien ontdekken dat de eigenaar van een magische boomhut, magiër Mira in gevaar is. Tijdens hun zoektocht naar haar, komen ze oog in oog te staan met Japanse krijgers, krokodillen in de Amazone, dieren uit de ijstijd en een mysterieuze maanman. Het boek bestaat uit vier delen die weer in korte, getitelde hoofdstukken ingedeeld zijn. Ze zijn in 2003 als losse boekjes uitgegeven. Korte stukjes, met wat oppervlakkige informatie, staan in een ander lettertype tussen de tekst afgedrukt. De belevenissen van de kinderen zijn nogal onwaarschijnlijk en weinig verrassend, en de sfeer is braaf. Veel stijve tekeningen in grijstinten, sluiten goed aan bij de tekst. Door het aantrekkelijke omslag, de ruime bladspiegel en duidelijke letters zal het kinderen best aanspreken, maar meer dan simpele ontspanningslectuur is het niet. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044748765 | 238 pagina's

Titel De coolste avonturen van de magische boomhut
Uniforme titel De magische boomhut
Auteur Mary Pope Osborne
Secundaire auteur Sal Murdocca ; Katrien Bruyland
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2017]
Overige gegevens 238 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Illustrations (c) Sal Murdocca - Vertaling van: Night of the ninjas + en: Afternoon on the Amazon + en: Sunset of the sabertooth + en: Midnight on the moon. - New York : Random House, 1995, 1995, 1996, 1996. - (The magic tree house)
ISBN 9789044748765
PPN 410835064
Genre avonturenroman - sprookjes
Thematrefwoord Tijdreizen ; Magie
Taal Nederlands