De spannendste avonturen van de magische boomhut
Boek

De spannendste avonturen van de magische boomhut ([2017])/ Mary Pope Osborne, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Katrien Bruyland

Ben en Carolien ontdekken in het bos een boomhut vol boeken. De boomhut blijkt magisch te zijn en neemt hen mee op allerlei spannende avonturen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Ben en Carolien ontdekken in het bos een boomhut vol boeken. De boomhut blijkt magisch te zijn en neemt hen mee op allerlei spannende avonturen. Het boek bestaat uit vier delen die weer in korte, getitelde hoofdstukken ingedeeld zijn. Ze zijn in 1999 als losse boekjes uitgegeven. Naast hun avonturen leren broer en zus veel over dinosaurussen, de middeleeuwen, het oude Egypte en piraten. Korte stukjes, met wat oppervlakkige informatie, staan in een ander lettertype tussen de tekst afgedrukt. De belevenissen van de kinderen zijn nogal onwaarschijnlijk en weinig verrassend, en de sfeer is braaf. Veel stijve tekeningen in grijstinten, sluiten goed aan bij de tekst. Door het aantrekkelijke omslag, de ruime bladspiegel en duidelijke letters zal het kinderen best aanspreken, maar meer dan simpele ontspanningslectuur is het niet. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044748758 | 238 pagina's

Titel De spannendste avonturen van de magische boomhut
Uniforme titel De magische boomhut
Auteur Mary Pope Osborne
Secundaire auteur Sal Murdocca ; Katrien Bruyland
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2017]
Overige gegevens 238 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Illustrations (c) Sal Murdocca - Vertaling van: Dinosaurs before dark + en: The knight at dawn + en: Mummies in the morning + en: Pirates past noon. - New York : Random House, (c)1992, (c)1993, (c)1993, (c)1994. - (The magic tree house)
ISBN 9789044748758
PPN 410834866
Genre avonturenroman - sprookjes
Thematrefwoord Tijdreizen ; Magie
Taal Nederlands