Beroemd!
Boek

Beroemd! ([2017])/ Philip Waechter

Een kleine jongen (ik-figuur) wil later graag profvoetballer worden. Hij denkt dat hij er heel geschikt voor is, maar hij weet ook dat voetbal soms gemeen kan zijn. Hij besluit er nog eens goed over na te denken. Klein vierkant prentenboek met stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De hoofdpersoon van dit prentenboekje droomt van een carrière als profvoetballer, omdat hij dan op straat herkend zal worden en veel geld verdient. Voetbaltechnisch weet hij wat hem te doen staat en hij heeft alles in huis om de ideale aanvoerder te zijn van een fantastisch team. Maar hij is zich ook bewust van het feit dat er soms verloren wordt en dat hij het wel eens moeilijk zal hebben, een voorbeeld moet zijn voor kinderen en aandacht moet besteden aan zijn fans. Kortom, alle aspecten van een profvoetbalcarrière komen aan bod. En mochten er zich topclubs melden dan moet hij toch even goed nadenken, want misschien wordt hij toch liever een beroemde drummer! Grappig, herkenbaar prentenboekje voor veel jongetjes die dromen over een leven als profvoetballer. Het eenvoudig vertelde verhaal (slechts één zin per spread) is verlevendigd met vrolijke, een beetje cartooneske, in fijne lijnen opgezette tekeningen die dubbele pagina's beslaan, een aanvulling zijn op de tekst en soms zelfs meer dan dat. Op het omslag staat het jongetje in voetbaltenue lachend met een bal aan de voet. Heruitgave met vereenvoudigde tekst. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789067979252

Titel Beroemd!
Auteur Philip Waechter
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : VI Kids, [2017]
Overige gegevens 68 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Rotterdam : Lemniscaat, 2006 - Vertaling van: Sehr berühmt. - Weinheim : Beltz & Gelberg, 2006
ISBN 9789067979252
PPN 410949280
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal ; Wensdromen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal