Dingen die groeien
Boek

Dingen die groeien ([2017])/ Libby Walden, geïllustreerd door Becca Stadtlander ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Hoe groeit een zaadje uit tot een boom? En welk dier wordt nooit volwassen? Lees wat er om je heen groeit en verandert op het gebied van planten en bomen, het dierenrijk en het heelal. Oblong uitgave met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mooi vormgegeven, niet al te grote uitgave in oblong formaat waarin op toegankelijke wijze wordt verteld over hoe 'dingen' groeien in de natuur. De mooi geïllustreerde uitgave is verdeeld in drie thema's: planten en bomen, het dierenrijk en het heelal. De informatie blijft algemeen, maar wordt op nieuwsgierig makende wijze gepresenteerd. We worden geïnformeerd over de grote verscheidenheid in de natuur, levenscyclussen, de wijze waarop iets groeit, hoe zaden zich verspreiden, soorten dieren, speciale diersoorten en opvallende verschijningsvormen, de evolutie van de mens, het ontstaan van de aarde en andere planeten, de aard van bergen, rivieren en eilanden. De lay-out is overzichtelijk, de tekst compact op een achtergrond van verschillende pastelkleuren. Zachte, vriendelijke illustraties in allerlei formaten geven informatie op heel natuurlijke wijze. Er is geen register, wel een inhoudsopgave. De uitgave is oorspronkelijk Engelstalig (2017) en vertaald in vlot en begrijpelijk Nederlands. In dezelfde opzet en uitvoering verscheen 'Dieren op reis'*. Een opvallend kleinood dat veel kinderen vanaf ca. 10 jaar graag zullen willen lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789048314676 | 62 pagina's

Titel Dingen die groeien
Auteur Libby Walden
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Becca Stadtlander ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 62 pagina's - gekleurde illustraties - 15 × 20 cm
Annotatie Vertaling van: Things that grow. - London : 360 Degrees, 2017
ISBN 9789048314676
PPN 409239674
Rubriekscode 577.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Biologie ; Plantkunde ; Aarde ; Dieren
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Biologie