Dood van een duivelin
Boek

Dood van een duivelin roman ([2017])/ Fay Weldon, vertaald [uit het Engels] door Tjadine Stheeman

Nu Ruth Patchett te oud wordt om haar instituut voor gendergelijkheid nog langer te leiden, strijden haar secretaresse en haar kleinzoon om de opvolging.

Aanwezigheid

Recensie

Ruim dertig jaar na 'Leven en liefdes van een duivelin' is Ruth Patchett (84) president van het Instituut voor Gendergelijkheid, gevestigd in de oude vuurtoren die ze destijds op rivale Mary Fisher veroverde. Mary zweeft rond als geest, ex-man Bobbo ligt op sterven in de lantaarnruimte. Directiesecretaresse Valerie zet, om hogerop te komen, een groot feest op touw. In het kader van de gelijkheid van de geslachten wil ze Ruths kleinzoon Tyler uitnodigen. Ruths familie wil haar niet meer zien, maar verpleegster Samantha slaagt erin Tyler, verkleed als meisje, naar grootvaders sterfbed te lokken. Hij ontdekt dat hij als vrouw meer kansen heeft in de maatschappij en kiest voor geslachtsverandering. De plot, opgedeeld in korte hoofdstukjes, is mager en rommelig en bevat nauwelijks een spanningsboog. De tekst zit vol overbodige herhalingen. Emoties worden benoemd in plaats van getoond. Een duidelijk punt, zoals in het eerste boek, wordt niet gemaakt, of het moest zijn dat als vrouwen eenmaal aan de macht zijn, de hele strijd tussen de geslachten opnieuw begint. Het eerste deel werd in 1989 verfilmd als 'She-Devil' met Meryl Streep en Roseanne Barr.

Specificaties

Nederlands | 9789025451424 | 396 pagina's

Titel Dood van een duivelin : roman
Auteur Fay Weldon
Secundaire auteur Tjadine Stheeman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2017]
Overige gegevens 396 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Death of a she devil. - London : Head of Zeus, 2017 - Vervolg op: Leven en liefdes van een duivelin
ISBN 9789025451424
PPN 410962430
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Vrouwenemancipatie
Taal Nederlands