Het jongetje en de wereld
Boek

Het jongetje en de wereld (2017)/ Sylvie Neeman, Ingrid Godon ; vertaald [uit het Frans] door Marijke Arijs

Een jongetje kruipt uit zijn vertrouwde, veilige omgeving naar buiten. Hij trekt de wijde wereld in en ontdekt mooie dingen als bloemen en sneeuw, maar ook een eng, donker bos. Gelukkig vindt hij de weg naar een warm thuis. Prentenboek met subtiele kleurenillustraties en poetische tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jongetje kruipt uit zijn warme, knusse omgeving, waar hij helemaal op zijn gemak zat en door niets of niemand werd lastiggevallen, en gaat de wijde wereld in. Daar ziet hij allerlei kleuren, vissen in het water en vogels in een boom. Hij belandt in een duister bos waar hij vreemde geluiden hoort en verlangt dan terug naar zijn veilige omgeving. Deze vindt hij uiteindelijk in een huis waar hij liefdevol wordt welkom geheten. Bijzonder prentenboek over de ontdekking van een kind dat net geboren is en de nieuwe wereld verkent. Erg mooi zijn de verwijzingen in de tekst naar de tijd dat het jongetje nog in de beschermde omgeving van zijn moeder zat. Bij de vogels op de boom denkt het jongetje terug aan waar hij vandaan komt waar ook een boom was, maar wel anders. En hij krijgt honger, terwijl dat vroeger ook nooit het geval was. De tegenstelling tussen het duistere bos met enge geluiden en de knusse omgeving in het huis wordt mooi uitgewerkt. De illustraties in pastelkleuren, waarbij het jongetje een voor Ingrid Godon zo typerend groot hoofd heeft, stralen de sfeer van het verhaal uit. Mooi, poëtisch prentenboek over geboorte en opgroeien. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045121222

Titel Het jongetje en de wereld
Auteur Sylvie Neeman
Secundaire auteur Ingrid Godon ; Marijke Arijs
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst Sylvie Neeman ; illustraties Ingrid Godon - Vertaling van: Le petit bonhomme et le monde. - La joie de lire, 2016
ISBN 9789045121222
PPN 411180355
Thematrefwoord Geboorte ; Veiligheid (psychologie)
Taal Nederlands