Amy in actie
Boek

Amy in actie dramaqueen ([2017])/ Emma Moss

Amy heeft het druk met vloggen, haar verliefdheid op Ben en de schoolmusical. Alles gaat geweldig, tot die vervelende Dakota zich ermee bemoeit en haar cijfers slechter worden. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amy, Hermelien, Jessie en Lucy maken een doorstart met het vlogkanaal van Lucy (uit 'Lucy Lotje - Ramp online'*, eerste deel van de serie 'Vlogvriendinnen'). Om en om of met elkaar maken ze een filmpje. De vlogs van Amy zijn een succes. Ze is er veel tijd aan kwijt. Net als aan repetities voor de schoolmusical. Daarbij is ze ook nog eens verliefd op Ben. Alles lijkt fantastisch te gaan, tot haar vervelende klasgenoot Dakota zich ermee bemoeit. Bovendien presteert Amy niet goed op school. Ze heeft een probleem als haar ouders hierachter komen. De ruim opgezette tekst wordt afgewisseld met appjes en kleine illustraties. Alle vlogs zijn uitgeschreven en aangevuld met foto's. Achterin tien tips om eigen filmpjes te maken. Het verhaal sluit goed aan op de belevingswereld van de doelgroep met ingrediënten als vloggen, make-up, verzorging, verliefdheid, roddels en misverstanden. Hoewel het verhaal zeer vlot wegleest, doet het ook wat buitenlands aan (vertaald uit het Engels). Bovendien is het storend dat Lucy het hele verhaal blijft stotteren, terwijl dat aan het begin één keer genoemd kan worden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024573240 | 272 pagina's

Titel Amy in actie : dramaqueen
Auteur Emma Moss
Secundaire auteur Merel Leene
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2017]
Overige gegevens 272 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Merel Leene - Ondertitel op omslag; "Met tips om je eigen vlogs te maken!" - Vertaling van: Amazing Abby : drama queen. - Macmillan Children's Books, 2017. - (Girls can vlog ; 2)
ISBN 9789024573240
PPN 411119303
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Vloggen ; Schoolleven ; Verliefdheid ; Musicals
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vlogvriendinnen
Boek

Vlogvriendinnen (2017-...)

vol. 2
Uitgeleend
Emma Moss