Het geheime leven van de koe
Boek

Het geheime leven van de koe ([2017])/ Rosamund Young, met een voorwoord van Alan Bennett ; vertaald [uit het Engels] door Maaike Bijnsdorp en Lucie Schaap

Een inkijk in het leven en gedrag van koeien, die verrassend veel persoonlijkheid blijken te hebben als ze de kans krijgen deze te ontwikkelen.

Aanwezigheid

Recensie

In 'Het geheime leven van de koe' bekijkt Rosamund Young precies wat de titel beschrijft: wat gaat er schuil in het leven en gedrag van koeien? Bij het onderzoeken van dit onderwerp gebruikt ze haar ervaring als eigenaar van Kite's Nest Farmin de Cotswolds, een gezinsboerderij waar ze al hun dieren in vrijheid laten leven. Deze vrijheid zorgt er voor dat de ware persoonlijkheid van de koeien naar buiten komt: hoe ze vriendschappen vormen, spelen, hulp geven en vragen, en een grote reeks emoties naar zowel mens als dier kunnen tonen. Via haar verhalen en ervaringen krijgen we een beeld van hoe complex en intelligent deze dieren eigenlijk zijn, en stelt ze daarmee direct en indirect harde vragen over hoe we sommige dieren behandelen. Ondanks deze enigszins deprimerende ondertoon, is het een fijn en sympathiek boek dat makkelijk leest. Oorspronkelijk uitgebracht in 2003, deze heruitgave geeft het een frisse en aangename vormgeving met veel kleurenfoto's die volledig aansluit bij de sfeer van het boek, en deze alleen maar weet te versterken. Weetje: de ouders van Young waren de eerste biologische boeren in Engeland.

Specificaties

Nederlands | 9789045035475 | 159 pagina's

Titel Het geheime leven van de koe
Auteur Rosamund Young
Secundaire auteur Alan Bennett ; Maaike Bijnsdorp ; Lucie Schaap
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2017]
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The secret life of cows. - London : Faber & Faber, 2017
ISBN 9789045035475
PPN 410936502
Rubriekscode 633.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Koeien
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Koeien