De rechter en zijn beul
Boek

De rechter en zijn beul misdaadroman (2017)/ Friedrich Dürrenmatt, uit het Duits vertaald door Ria van Hengel

Commissaris Bärlach leidt het onderzoek in de moordaanslag op een van inspecteurs maar het onderzoek verloopt uiterst moeizaam, mede door de druk van de politieke vrienden van zijn superieur, maar Bärlach weet praktisch vanaf het begin wie de moordenaar is.

Recensie

Commissaris Bärlach leidt het onderzoek in de moordaanslag op een van zijn inspecteurs. Het onderzoek verloopt uiterst moeizaam, mede omdat de commissaris onder druk wordt gezet door de politieke vrienden van zijn superieur, maar Bärlach weet praktisch vanaf het begin wie de moordenaar is. Een tweede verhaalstreng is zijn levenslange gevecht met een doortrapte misdadiger. Bärlach weet de moordenaar zo te manipuleren dat hij fungeert als de beul voor zijn aartsvijand. De bekendste Zwitserse auteur, F. Dürrenmatt (1921-1990) heeft in deze literaire thriller met het principe van goed en kwaad gespeeld en daarbij de vraag opgeworpen of het belangrijker is dat de politie de moord oplost of dat er, hoe dan ook, voor gerechtigheid moet worden gezorgd. De auteur kiest voor het laatste, hetgeen deze detective onderscheidt van anderen. In een vlotte, moderne vertaling van R. v. Hengel is deze, reeds bekende en beroemde roman goed leesbaar en zal hij vele lezers aanspreken. Buitengewoon aanbevelenswaardig.

Specificaties

Nederlands | 9789025306410 | 134 pagina's

Titel De rechter en zijn beul : misdaadroman
Auteur Friedrich Dürrenmatt
Secundaire auteur Ria van Hengel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2017
Overige gegevens 134 pagina's - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Bilthoven : Nelissen ; Antwerpen : 't Groeit, 1956 - Vertaling van: Der Richter und sein Henker. - Zürich : Benziger, 1952
ISBN 9789025306410
PPN 409229091
Genre detectiveroman
Taal Nederlands