Het geheugenspel
Dwarsligger

Het geheugenspel (augustus 2017)/ Nicci French, vertaald [uit het Engels] door Gideon den Tex

Een pas gescheiden architecte probeert met hulp van een therapeut terug te gaan in haar herinnering om de dood van haar schoonzusje, wier lichaam na vijfentwintig jaar is gevonden, op te helderen.

Recensie

Jane, 41 jaar, architect, ingetrouwd in een warme familie, staat op punt van scheiden als het lijk van haar schoonzusje op het familieterrein wordt gevonden, vijfentwintig jaar na haar dood. De vraag naar het hoe, waarom en door wie laat Jane niet met rust. Ze gaat in therapie en tijdens de sessie keert haar herinnering terug en kent ze de moordenaar. Maar dan is opeens alles omgekeerd. Belangrijk thema is de betrouwbaarheid van teruggekeerde herinneringen, iets wat in Amerika en Europa onderwerp van strijd is tussen psychologen, onder andere vanwege de gevaren van valse beschuldigingen en onterecht herinnerde incestervaringen. Tweede thema is het familieleven, banden, misverstanden en warm begrip. Heel herkenbaar en boeiend beschreven. Het thrillerelement is eigenlijk het zwakst, al blijft er tot het laatst wel enige spanning. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049805692 | 625 pagina's

Titel Het geheugenspel
Auteur Nicci French
Secundaire auteur Gideon den Tex
Type materiaal Dwarsligger
Editie (Tweeënzeventigste druk);
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, augustus 2017
Overige gegevens 625 pagina's - 12 cm
Annotatie Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Anthos, 1997 - Vertaling van: The memory game. - Londen : Heinemann, 1997
ISBN 9789049805692
PPN 409159239
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 479
Uitgeleend