Dolfje Sneeuwwolfje
Boek

Dolfje Sneeuwwolfje (2016)/ Paul van Loon, tekeningen Hugo van Look

Dolfje en Noura horen rare geluiden in het bos en ze worden bekogeld met hopen sneeuw. Ze gaan schuilen in het huisje van Opa Weerwolf. Ze vertellen elkaar spannende verhalen. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dolfje en Noura rennen door de sneeuw in het bos, als er grote brokken sneeuw gegooid worden. Ook horen zij rare geluiden. Bang geworden schuilen ze in het huisje van Opa Weerwolf, maar ook daar horen zij geluiden. Als afleiding vertellen zij elkaar twee verhalen ('Het nachtmerrieneefje' (eerder los verschenen) en 'Knuppel de weerwolfjager'). Het taalgebruik is makkelijk, zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel, grote letter en een rustige bladspiegel. Op de pagina's van het hoofdverhaal staat rondom een grijze rand met sneeuwvlokken. Bij de verhalen die Dolfje en Noura elkaar vertellen is de paginarand wit. De zwart-wittekeningen zijn onlosmakelijk verbonden aan deze leuke serie. Op het omslag van het aantrekkelijk uitgevoerde boek verschuilen Dolfje en Noura zich in het huisje van opa. Bekroond door de Nederlandse kinderjury 2009. Dolfje Weerwolfje* is bestemd voor jonge kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025851781 | 137 pagina's

Titel Dolfje Sneeuwwolfje
Auteur Paul van Loon
Secundaire auteur Hugo van Look
Type materiaal Boek
Editie Elfde druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2016
Overige gegevens 137 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Deels eerder uitgegeven als: Het nachtmerrieneefje. - Amsterdam : Leopold, 2003. - (Dolfje weerwolfje ; [5]) + en: Niet bijten, Dolfje . - Amsterdam : Leopold, 2005. - (Dolfje weerwolfje ; [7])
ISBN 9789025851781
PPN 411987208
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Weerwolven ; Vriendschap ; Raamvertellingen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Weerwolven ; Vriendschap ; Raamvertellingen

Relaties/Serie

Dolfje Weerwolfje
Boek

Dolfje Weerwolfje (1997-...)

vol. 8
Uitgeleend
Paul van Loon