Van wie is deze poep?
Boek

Van wie is deze poep? ([2017])/ illustraties en tekst: Thorsten Saleina, vertaling [uit het Duits]: Kirsten Verhagen ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Van welk dier zijn die ronde keuteltjes? Bij welk dier borrelt de zee als hij poept, en welk dier is zo deftig dat hij een eigen toilet heeft in huis? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Met flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Voor dreumesen heel interessant, wat al die verschillende dieren produceren: keuteltjes van het konijn, een worstje van de hond, uit het paard komen grote ronde appels, de deftige kat heeft een eigen toilet... Per dubbele pagina komt een dier langs, waarvan zijn 'productie' in twee goed rijmende zinnen wordt besproken, geïllustreerd met een kleine tekening van een onderzoekend muisje. Op de grote illustratie op de tegenoverliggende bladzijde is een gedeelte van het betreffende dier te zien, en na optillen van een royale flap, het hele dier. Dat zijn leuke raadspelletjes! De vierkante uitgave is stevig uitgevoerd in karton met twee afgeronde hoeken. De tekst en illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. Leuk voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048315178

Titel Van wie is deze poep?
Auteur Thorsten Saleina
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Vertaling van: Oho, wer geht denn da aufs Klo?. - München : arsEdition GmbH, (c)2017
ISBN 9789048315178
PPN 409239615
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Ontlasting ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands