Succesvol sporten
Boek

Succesvol sporten de beste trainingsmethoden volgens coaches, topsporters en wetenschappers ([2017])/ Michiel van Nieuwstadt, tekstredactie Arjan Post ; register Ansfried Scheifes

Verklaringen waarom trainingsmethoden werken of niet en hoe sporters zich in prestatief opzicht aanpassen aan de omgeving.

Recensie

De auteur, een journalist die schrijft over sport, wetenschap en onderwijs, probeert het inzichtelijk maken van prestaties van sporters in hun omgeving wetenschappelijke biomechanische verklaringen te geven. Ook inzichten van coaches over trainingsmethoden komen aan de orde. Wetenschappelijke geschriften en andere relevante bronnen zijn vervat in een hoofdstuk 'Gebruikte bronnen'. Hierin worden per hoofdstuk bronnen weergegeven, maar het is lastig om te checken welke uitspraken bij welke bron horen. Soms worden wetenschappelijke uitspraken of besproken trainingsmethoden niet van een bron voorzien. Sommige conclusies roepen dan ook vragen op. Een verwijssysteem met eindnoten zou handiger geweest zijn. Verschillende sporten passeren de revue in een enkele alinea. Voor wie geïnteresseerd is in sport en topsport in het bijzonder is het verhaal met typische kenmerken van topsporters, coaches en trainingsmethoden lezenswaardig. Het voorwoord is van de bekende oud-hockeyer en coach Marc Lammers. Enkele zwart-witfoto's illustreren de hoofdstukken. Aan het eind is er een register opgenomen van zaken en personen.

Specificaties

Nederlands | 9789046822869 | 208 pagina's

Titel Succesvol sporten : de beste trainingsmethoden volgens coaches, topsporters en wetenschappers
Auteur Michiel van Nieuwstadt
Secundaire auteur Arjan Post ; Ansfried Scheifes
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, [2017]
Overige gegevens 208 pagina's - foto's - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789046822869
PPN 411094165
Rubriekscode 616.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sporttraining
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Sporttraining