Zwartspreuk
Boek

Zwartspreuk (september 2017)/ Claudia Gray, vertaling [uit het Engels] Marjet Schumacher

Nadia stamt af van de heksen. Als ze verhuist van de grote stad naar een dorpje voelt ze duistere magische krachten. Haar opleiding in de magie echter nog niet afgerond. Kan ze achter het geheim komen en haar omgeving tegelijkertijd beschermen? Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Nadia (ca. 17) stamt af van de heksen. Nadat haar moeder is vertrokken, verhuist ze met haar vader en broertje vanuit Chicago naar het afgelegen Captive's Sound. Daar voelt ze de aanwezigheid van een onzichtbare magische barrière. Nadia is door haar moeder nog maar half ingewijd in de magie. Op het moment dat ze door het dorpje rijden, belandt hun auto in de greppel. Dan verschijnt Mateo in het verhaal. Hij redt haar uit de zinkende auto en blijkt op haar middelbare school te zitten. Vanaf dit punt volgt een romance tussen deze karakters die samengaat met de zoektocht naar de bron van deze enorme hoeveelheid duistere magie. Dit alles verloopt wat traag met weinig opvallende momenten, af en toe onderbroken door een ingeving van één van de personages door wiens ogen de lezer afwisselend meekijkt. Het verhaal werkt niet toe naar een climax of afgerond einde maar het betreft dan ook het eerste deel van de 'Spellcaster-serie'.

Specificaties

Nederlands | 9789402700534 | 350 pagina's

Titel Zwartspreuk
Auteur Claudia Gray
Secundaire auteur Marjet Schumacher
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins Young Adult, september 2017
Overige gegevens 350 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Hoe moet ze het opnemen tegen zoveel duistere magie? - Vertaling van: Spellcaster. - New York : HarperCollins Publishers LLC, (c)2013
ISBN 9789402700534
PPN 411120751
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie ; Heksen
Taal Nederlands