Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het allermooiste boek over zeedieren
Boek

Het allermooiste boek over zeedieren ([2017])/ geïllustreerd door Val Walerczuk, geschreven door Tom Jackson ; vertaling [uit het Engels]: Joost Mulder

Maak kennis met enorme walvissen, snelle haaien en kleine zeepaardjes. Kijk hoe groot 36 soorten zeedieren zijn ten opzichte van de mens en lees de leuke weetjes. Met levensechte afbeeldingen in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Van zeeotter, klapmuts, zeeleguaan en witte haai tot zeepaardje, pelikaan, zeeslak en koraal. In deze uitgave worden van 36 diersoorten die in of bij de zee leven, het gedrag en een aantal specifieke kenmerken besproken. Na een korte introductie en de inhoudsopgave komt per dubbele pagina steeds een soort aan de orde. De beknopte informatie wordt puntsgewijs (zes of zeven punten) gegeven. De tekst staat steeds in enkele zinnen, in eenvoudige taal. De indrukwekkende, paginavullende kleurenillustratie die bij de bespreking hoort domineert en maakt deze uitgave in groot formaat ook voor de jongste lezertjes leuk is als inkijkboek. De Nederlandse naam staat groot gedrukt boven aan de linkerbladzijde, de wetenschappelijke naam er onder en in een kader staan aanvullende feiten over bv. leefomgeving, lengte, gewicht en voedsel. De feiten en weetjes boeien (hier en daar klopt een gegeven niet helemaal, waardoor een kritisch oog handig is). Met achterin een simpele wereldkaart. Geen register of woordenlijst. Eerder verscheen in dezelfde uitvoering 'Het allermooiste boek over dinosauriërs'*. Een leuke kennismaking voor lezers vanaf ca. 8 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789025768089 | 80 pagina's

Titel Het allermooiste boek over zeedieren
Auteur Val Walerczuk
Secundaire auteur Tom Jackson ; Joost Mulder
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2017]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Vertaling van: The magnificent book of ocean creatures. - Londen : Weldon Owen, (c)2016
ISBN 9789025768089
PPN 411110136
Rubriekscode 578.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeedieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën