Groen in glas
Boek

Groen in glas alles over het terrarium en meer ([2017])/ Judith Baehner, fotografie: Maaike van Haaster en Judith Baehner ; eindredactie: Sietske Boonstra

Uitleg en doe-het-zelf-tips in woord en beeld voor het houden van kamerplanten in gesloten flessen, (semi-)open glas en op water.

Aanwezigheid

Recensie

Groenspecialist en blogster Judith Baehner van 'Het Groenlab' laat je in dit boek kennismaken met de wondere wereld van planten in terrariums. Planten in een gesloten fles, (semi-)open glas en planten op water als groene blikvangers in huis. Zij beschikt niet alleen over veel kennis en kunde, maar legt op praktische en uitnodigende wijze uit hoe je te werk kunt gaan. Wat is een goede voedingsbodem, hoe bouw je de verschillende lagen op, welke gereedschappen heb je nodig, hoe stek je, hoe laat je zaden ontkiemen en welke planten zijn geschikt. In de plantenlijsten heeft ze een aantal kamerplanten geselecteerd met wetenschappelijke en Nederlandse naam, herkomst en specifieke eigenschappen. Het boek heeft een frisse vormgeving met kleurenfoto's, die bij de doe-het-zelf-hoofdstukken instructief zijn. Of je wel of geen groene vingers hebt, met deze professionele en complete gids creëer je je eigen groene wereld in en achter glas. Met register en bronnenoverzicht. De auteur schreef eerder o.a. 'Het plantenlab' (2015)*.

Specificaties

Nederlands | 9789462501928 | 142 pagina's

Titel Groen in glas : alles over het terrarium en meer
Auteur Judith Baehner
Secundaire auteur Maaike van Haaster ; Sietske Boonstra
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte Groen, [2017]
Overige gegevens 142 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789462501928
PPN 413623513
Rubriekscode 637.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kamerplanten; Flessen ; Terraria
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Kamerplanten