Boet de beer
Boek

Boet de beer (2017)/ Kaisa Happonen, Anne Vasko, vertaling [uit het Fins]: Sophie Kuiper

Het is herfst en de bruine beren beginnen aan hun winterslaap. Maar Boet kan niet in slaap komen. Hij vindt het vooral heel erg saai in het hol. Boet gaat naar buiten en geniet van de sneeuw. Prentenboek met kleurrijke collageachtige illustraties en augmented reality via app. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Boet is de enige bruine beer die niet in (winter)slaap kan komen. Op de grote, collageachtige illustraties is goed te zien hoe het beertje draait en keert en het allemaal maar erg saai vindt in het gezamenlijke berenhol. Een sterrenstraal lokt hem de besneeuwde winternacht in. Prentenboek op A4-formaat met illustraties in heldere kleuren over dubbele en een keer zelfs zés pagina's. Met grote uitgeknipte vlakken waarop de levendige schilderstreek zorgt voor een fraai spel van belichting en de vormgeving ondersteunt. Er is gewerkt met afsnijdingen en overlappingen waarbij de beren fraai afsteken in warme tinten tegen donkere boomstammen. Grappig is het contrast van de slaperige beren en de klaarwakkere Boet; het verhaal biedt vele identificatiemogelijkheden. Een gratis te downloaden app (die is bekroond met de Bologna Ragazzi Digital Award 2017) laat door augmented reality een vogeltje bewegen en fluiten. De enkele tekstregels laten zich goed voorlezen; gemoedelijke verteltrant in de verleden tijdsvorm. Het open einde kan vragen oproepen zoals: met wie kan Boet spelen? Wanneer gaat hij slapen? Verzorgde uitgave met kunstzinnige, aanstekelijke prenten. Ook zonder app is het prentenboek zeer de moeite waard. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025768058

Titel Boet de beer
Auteur Kaisa Happonen
Secundaire auteur Anne Vasko ; Sophie Kuiper
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Gottmer, 2017
Overige gegevens 35 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst Kaisa Happonen, illustraties Anne Vasko - Vertaling van: Mur, eli karhu. - Helsinki : Tammi Publishers Ltd, 2016
ISBN 9789025768058
PPN 41093528X
Thematrefwoord Winterslaap ; Winter ; Jezelf zijn
Taal Nederlands