Bevroren nacht
Boek

Bevroren nacht (september 2017)/ Sara Raasch, vertaling [uit het Engels] Louise Willenborg

Winterkoningin Meira (17) doet een ultieme poging om met haar bondgenoten te voorkomen dat de kwaadaardige Lentekoning Angra met zijn zwarte magie het Bederf over de hele wereld verspreidt. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Laatste deel van de fantasy-trilogie met de 17-jarige Winterkoningin Meira in de hoofdrol. Angra, de boosaardige Lentekoning, blijkt nog te leven en is bezig om zijn Bederf via zwarte magie over de hele Primoriawereld te verspreiden, zodat hij de machtige alleenheerser zal zijn. Meira wil alles doen om de wereld te redden, maar ze heeft haar eigen magische krachten niet onder controle. De oude leider van het vreedzame rijk Paisly onderwijst haar. De echte oplossing ligt echter in het vernietigen van alle magie op de wereld, die ligt besloten in een kloof, alleen toegankelijk via een moeilijk labyrint. De sleutels tot dat labyrint zijn in het bezit van Angra. Bijgestaan door haar bondgenoten en geliefde gaat Meira de moeilijke strijd aan. De belangrijkste jonge personages komen prima uit de verf. De door de populaire Amerikaanse schrijfster (1989) gecreëerde wereld bevat veel geweld, maar ook moed, vriendschap en romantiek. De dialoog bevat veel onafgemaakte zinnen. Spannend, vlot leesbaar fantasy-verhaal voor Young Adults, die kennis hebben van voorgaande delen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402728507 | 414 pagina's

Titel Bevroren nacht
Auteur Sara Raasch
Secundaire auteur Louise Willenborg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Harper Collins Young Adult, september 2017
Overige gegevens 414 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met HarperCollins Publishers LLC - Vertaling van: Frost like night. - New York : Balzer + Bray, (c)2016 - Vormt samen met: Sneeuw als as + en: IJs als vuur, een trilogie
ISBN 9789402728507
PPN 411120778
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie
Taal Nederlands