De stenen engel
Boek

De stenen engel een ontvoerde vrouw wordt meer dood dan levend teruggevonden. Rechercheur Pieter Vos lijkt persoonlijk in de problemen te raken. ([2017])/ David Hewson, vertaling [uit het Engels]: Gert van Santen

De laconieke Amsterdamse brigadier Pieter Vos wordt betrokken bij een moord- en verkrachtingszaak die hij vier jaar ervoor dacht te hebben opgelost. Daarnaast moet hij de strijd aangaan met zijn nieuwe ambitieuze commissaris, die hem zo gauw mogelijk wil ontslaan.

Aanwezigheid

Recensie

De Amsterdamse brigadier Pieter Vos vindt op de deur van zijn woonboot een briefje waarin hij wordt uitgemaakt voor een sukkel die dingen over het hoofd ziet. Al gauw krijgt dit briefje een vervolg als zijn hond wordt ontvoerd en hij naar begraafplaats Zorgvlied wordt gelokt waar hij twee dode mannen en een gedrogeerd naakt meisje vindt. Onmiddellijk moet hij denken aan een zaak van enkele jaren daarvoor, de Schone Slaapstermoorden, waarvoor hij iemand heeft gearresteerd, maar waarvan hij altijd heeft gedacht dat hij er meer daders moesten zijn. Ondertussen dient hij het hoofd te bieden aan de nieuwe ambitieuze commissaris Jillian Chandra, die zijn opsporingsmethoden te ouderwets en te traag vindt en hem daarom kwijt wil. Er volgen meer moorden en lange tijd tast de uitgedaagde Vos en zijn assistente Laura Bakker net als de lezer in het duister tot alles uiteindelijk op zijn plaats valt. Hewson (1953) zet overtuigend het moderne Amsterdam neer, terwijl het ingewikkelde verhaal met diverse interessante bijfiguren voortdurend tot doorlezen dwingt. Kwaliteitsthriller voor een groot publiek. Deel 3* in deze serie.

Specificaties

Nederlands | 9789022575857 | 393 pagina's

Titel De stenen engel : een ontvoerde vrouw wordt meer dood dan levend teruggevonden. Rechercheur Pieter Vos lijkt persoonlijk in de problemen te raken.
Auteur David Hewson
Secundaire auteur Gert van Santen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 393 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Sleep baby sleep. - London : Macmillan, 2017
ISBN 9789022575857
PPN 410946370
Genre detectiveroman
Taal Nederlands