Ayurveda
Boek

Ayurveda een praktische gids ([2017])/ Kiran Vyas, vertaling [uit het Frans]: Sylvia Birnie ; redactie en productie: Vitataal

Gezondheidsgids met de geschiedenis van ayurveda en een wellnesskuur die bestaat uit voedingsadviezen, recepten, massagetechnieken en yogahoudingen.

Recensie

De Indiase auteur geeft richtlijnen in deze ayurvedische gids om het welbevinden, preventie en de genezing van lichaam en geest te bevorderen en past dit toe op de westerse levensstijl. Hoewel het een praktische gids is, besteedt de auteur een hoofdstuk aan de geschiedenis en de oorsprong van de eeuwenoude uit India afkomstige gezondheidswetenschap waardoor je een andere kijk krijgt op het begrip gezondheid. Naast een vragenlijst voor het bepalen van je type en één die een ayurvedische arts kan stellen, gaat de meeste aandacht naar het volgen van een wellnesskuur die bestaat uit voedingsvoorschriften - recepten met foto -, twintig verschillende massagetechnieken en evenveel yogahoudingen, beide met duidelijke foto's. Het verzorgd uitgegeven boek heeft een speelse lay-out waarbij belangrijke informatie op een grijs fond aan de rand van de pagina vermeld staat. Naast de instructiefoto's ook sfeervolle kleurenfoto's die alle een zekere sereniteit uitstralen. Vele aspecten van deze Indiase levenskunst komen aan bod in een toegankelijke stijl waardoor deze gids een goede kennismaking is.

Specificaties

Nederlands | 9789022334003 | 224 pagina's

Titel Ayurveda : een praktische gids
Auteur Kiran Vyas
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Sylvia Birnie
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : M Books, [2017]
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Le grand guide de l'ayurveda. - Marabout, (c)2016
ISBN 9789022334003
PPN 411911015
Rubriekscode 611.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ayurveda
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ayurveda