Gezond vegetarisch koken voor kids
Boek

Gezond vegetarisch koken voor kids ([2017])/ Nicola Graimes, eindredacteur: Rebecca Woods ; redacteur: Wendy Hobson ; vertaling [uit het Engels]: Angelique den Brok ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Maak popeye-pannenkoekjes of bloemkoolpizza. Uitleg van allerlei vegetarische recepten, deels door kinderen te maken, voor het ontbijt, lunch, maaltijden en traktaties. Met kleurenfoto's van veel gerechten. Voor opvoeders van kinderen van ca. 6 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrolijk vormgegeven kookboek voor iedereen die zijn kinderen (vaker) vegetarische maaltijden voor wil zetten. De kleurrijke opmaak en vele foto's inspireren om direct met het boek aan de slag te gaan. De meer dan honderd recepten, ingedeeld naar eetmoment, zijn gemakkelijk te volgen. Helaas staat er niet bij elk recept een foto. Bijzonder is dat er bij elk van de zes hoofdstukken een aantal eenvoudige en voedzame recepten onder het kopje 'Kids koken' in staan die door kinderen zelf gemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn er ook snelle recepten voor gezonde en gemakkelijke toevoegingen, bijvoorbeeld voor sauzen en dips. Bij elk recept staat aangegeven of je het van tevoren kunt bereiden, of je er extra veel van kunt maken en of je het kunt invriezen. Zo kun je als drukke ouder goed aan maaltijdplanning doen. Achterin is een uitgebreid register opgenomen. Het boek is een vertaling en dit resulteert in een aantal recepten met een erg Britse uitstraling, zoals de variaties op het English breakfast en het veelvuldig gebruik van doperwtjes in de gerechten. De auteur heeft al meerdere kookboeken op het gebied van gezond koken voor gezinnen op haar naam staan en werkte eerder als redacteur bij een vegetarisch tijdschrift. Voor opvoeders van kinderen van ca. 6 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048314645 | 175 pagina's

Titel Gezond vegetarisch koken voor kids
Auteur Nicola Graimes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Rebecca Woods ; Angelique den Brok
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 175 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Vegetarian food for healthy kids. - Watkins Media Limited, (c)2016
ISBN 9789048314645
PPN 409240044
Rubriekscode 629.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vegetarische kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Vegetarische kookboeken