Barcelona weekend
Boek

Barcelona weekend ([2017])/ Michelin travel, vertaling [uit het Frans] Valérie Maes ; redactie Christine Barrely, Maria Gutteriéz-Alonso, Guylaine Idoux, Hervé Kerros, Sarah Larrue, Mathilde Miñon Marqua, Sarah Parot, Pierre Plantier

Recensie

Deze reisgids voor een weekendje Barcelona maakt deel uit van de reeks 'Groene ReisGids Weekend', die qua opzet en vormgeving aansluiten bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focussen op stedentrips en een compacter formaat hebben. Na een deeltje over aankomen in Barcelona volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten...) en een evenementenkalender. Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen... Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, van de La Rambla tot de omgeving van Barcelona. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes. Ten slotte is er een deel met informatie over de architectuur, de Catalaanse trots etc. Achteraan volgt een index. Op de uitklapbare flappen vind je een overzichtskaart van de stad en een metrokaart. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik en een schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinfo en kleurenfoto's. Een beknopte maar handige gids. Met uitneembaar stadsplan. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401439763 | 159 pagina's

Titel Barcelona weekend
Uniforme titel De Groene reisgids weekend Barcelona
Instelling Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Valérie Maes ; Christine Barrely
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : [Lannoo], [2017]
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 16 cm
Annotatie 1e druk van deze Nederlandse uitgave: Arnhem : Lannoo, (c)2010 - Met register - Vertaling van: Barcelone week-end. - Parijs : Michelin. - (Le guide vert)
ISBN 9789401439763
PPN 411937529
Rubriekscode Spanje 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Barcelona; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Spanje (Barcelona)

Relaties/Serie

Groene gids weekend
Boek

Groene gids weekend (2010-...)

vol. Barcelona
Uitgeleend