Kleuren met de krijtjes
Boek

Kleuren met de krijtjes ([2017])/ Drew Daywalt, Oliver Jeffers ; vertaling [uit het Engels]: Koos Meinderts

De krijtjes van Teun laten zien welke tekeningen ze hebben gekleurd. Paars Krijtje kleurde een draak, Grijs Krijtje een neushoorn, een nijlpaard en een olifant en wit krijtje een witte poes in de sneeuw. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

In dit hardkartonnen vierkante prentenboekje worden de kleuren van krijtjes benoemd. Het zijn de krijtjes van Teun, bekend van de populaire prentenboeken 'De krijtjes staken' en 'De groeten van de krijtjes'*, gemaakt door hetzelfde duo. Elk krijtje laat zien welke tekening hij heeft gekleurd, tekeningen gemaakt door Teun. Op de laatste dubbele pagina staat een bontgekleurde tekening met alle benoemde en gebruikte kleuren. In deze uitgave zijn alleen de kleuren en een deel van de tekst gebruikt; kleurherkenning is het enige doel. Hiermee gaan de originaliteit, humor en opgeroepen emoties van het bekroonde origineel verloren. Tegelijkertijd verscheen 'Tellen met de krijtjes'**. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026144059

Titel Kleuren met de krijtjes
Auteur Drew Daywalt
Secundaire auteur Oliver Jeffers ; Koos Meinderts
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein, [2017]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Tekst Drew Daywalt ; illustraties Oliver Jeffers - ISBN 978-90-261-4405-9 niet in boek - Vertaling van: The crayons' book of colors. - Grosset & Dunlap, (c)2016
ISBN 9789026144059
PPN 409176036
Thematrefwoord Kleuren ; Tekenen
Taal Nederlands