Welpje en Tijger
Boek

Welpje en Tijger ([2017])/ Jonny Lambert, productie en redactie: Vitataal, Feerwerd ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen

De oude Tijger heeft helemaal geen zin om op Welpje te passen. Het jonge tijgertje is vreselijk nieuwsgierig naar alle dieren in het oerwoud. Door zijn wilde ontdekkingstocht krijgt zelfs de humeurige Tijger weer plezier. Prentenboek met uitbundige, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Puf! Zucht! Kreun!': dat doet de sikkeneurige luie oude tijger die onverwachts op Welpje moet passen. Welpje moet van hem stil blijven zitten en liefst een dutje gaan doen, maar langzamerhand krijgt hij Tijger toch in beweging. Welpjes onstuimige ontdekkingstocht door de jungle met zijn vele grote en kleine dieren en planten en bloemen laat Tijger steeds meer zien waar hij geen oog en oor meer voor had. Hij gaat de energieke Welpje volgen, beschermen, en op het laatst zelfs waarderen. Dit rijke, grote, stevige prentenboek met dubbele paginavullende krachtige illustraties in een collagestijl zonder contouren, laat van schutblad tot schutblad de ontwikkeling van grijzige leegte naar kleurrijke weelderigheid letterlijk zien. Op de vele varianten van groen staan enkele regels tekst, deels op rijm en met dikke letters waar de woorden nadruk nodig hebben. De beschrijvende taal zal kleuters helpen bij de verrijking van hun woordenschat, en de voorlezer doen gniffelen van herkenning en leesplezier. Op elke dubbele pagina begint de tekst vergelijkbaar met 'Bonk! Drentel! Snuif!' of 'Kras! Klim! Klauter!'. Origineel, hartverwarmend, sfeervol, wijs en stijlvol prentenboek, kortom een must voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048314539

Titel Welpje en Tijger
Auteur Jonny Lambert
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Tiger tiger. - London : Little Tiger Press, 2017
ISBN 9789048314539
PPN 409239569
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Spelen
Taal Nederlands