Hand in hand door de seizoenen
Boek

Hand in hand door de seizoenen ([2017])/ Mark Sperring en Britta Teckentrup, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen

Twee muizen, een volwassen dier en een jong, wandelen hand in hand door de natuur. Ze verwonderen zich over de veranderingen in de vier seizoenen. Vierkant prentenboek met paginagrote illustraties in natuurlijke kleuren en poetische tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Vierkant prentenboek met een rijmvertelling over twee muizen ('jij en ik') die hand in hand door de natuur wandelen, waarbij de winter overgaat in de lente, de zomer en de herfst, om weer te eindigen in de winter. Samen verwonderen ze zich over de veranderingen in de natuur. Zolang ze elkaars hand maar vasthouden is alles oké, en zijn ze niet alleen. Weinig spannend verhaal over twee muizen die enkel hand in hand een reis maken door de seizoenen in de natuur, zonder dat ze verder iets bijzonders ondernemen. De mooie illustraties in aardkleuren over dubbele pagina's zijn gemaakt met waterverf en stempeltechnieken. De bijzondere natuurprenten tonen de twee muizen in de vier jaargetijden. De grote muis heeft in alle seizoenen een sjaal om, en de kleine muis draagt niets. Vogels, bloemen en vlinders hebben soms onnatuurlijke kleuren en ook de dubbele regenboog is niet realistisch gekleurd. Op elke dubbele pagina staan vier tekstregels op rijm (abcb). De vertaling van de oorspronkelijk Engelse tekst doet wat geforceerd aan, waardoor het niet altijd prettig (voor)leest. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048315093

Titel Hand in hand door de seizoenen
Auteur Mark Sperring
Secundaire auteur Britta Teckentrup ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Your hand in my hand. - London : Orchard Books, (c)2014
ISBN 9789048315093
PPN 410230286
Thematrefwoord seizoenen ; Natuur ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands