La belle sauvage
Boek

La belle sauvage (2017)/ Philip Pullman, vertaald [uit het Engels] door Lia Belt en Maren Mostert ; met dank aan Maarten Elzinga

Malcolm Polstead hoort vaak interessante informatie in de herberg van zijn vader. Hierdoor raakt hij betrokken bij een bijzondere baby, die hij tijdens een grote overstroming uit verkeerde handen moet zien te redden. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Theems, een herberg, een klooster waar een baby wordt verzorgd, een kano, een houten eikel met een geheim bericht: dat zijn de ingrediënten van dit spannende verhaal. Malcolm Polstead, de zoon van de herbergier, vangt in de zaak van zijn ouders vaak informatie op die hem intrigeert, vooral als het gaat om de baby uit het klooster. Hij komt in contact met een jonge, vrouwelijke geleerde, die geïnteresseerd lijkt in al die informatie. Dan wordt het land getroffen door een grote overstroming en is het Malcolm die probeert de baby uit verkeerde handen te redden. In dit parallele universum zijn het religieuze krachten die de politiek onder druk zetten. Tegenkrachten proberen zich te verzetten. Malcom is dapper, scherpzinnig en laveert daar tussendoor. Mensen hebben deamons, als een verlengstuk van hun karakter, maar ook heksen en andere magische krachten maken dit verhaal fantasievol en spannend. Dit boek gaat vooraf aan de beroemde Noorderlicht-trilogie en veel personages zien we terug, waaronder Lyra, maar dit keer als baby. Adembenemend en onderhoudend. Aanbevolen vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044635089 | 443 pagina's

Titel La belle sauvage
Auteur Philip Pullman
Secundaire auteur Lia Belt ; Maren Mostert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2017
Overige gegevens 443 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels - Vertaling van: La belle sauvage. - Oxford : David Fickling Books, (c)2017. - (The book of dust ; vol. 1)
ISBN 9789044635089
PPN 410935611
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het boek van stof
Boek

Het boek van stof (2017-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Philip Pullman