Bilder Bergen
Boek

Bilder Bergen = schilderijen : Malerei ([2017])/ Rosa Loy, auteurs/Autoren Neo Rauch, Nicole Graef ; eindredactie/Redaktion Toos Arends ; vertaling/Übersetzung Anna Carstens (N-D), Paul Hulsman (N-E) en Thea Wieteler (D-N)

Overzicht van het werk van de Duitse schilderes Rosa Loy, portretten van sensuele en krachtige meisjes/jonge vrouwen. Opvallend zijn de vervormingen, bloemen en planten, de handelingen en het huiselijke, op een vervreemdende droomachtige manier.

Aanwezigheid

Recensie

Overzicht van het werk van schilderes Rosa Loy. Ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Rosa Loy Bilder Bergen' in het Drents Museum*. Met tekst van Neo Rauch, kunstenaar en echtgenoot van Rosa Loy, en tekst van Nicole de Graef, filmproducent. Tweetalig in het Nederlands en Duits. De eindredactie werd gedaan door Toos Arends. De kunstenares Rosa Loy (geboren in Zwickau, 1958) woont en werkt in Leipzig. Ze heeft veel solo- en groepstentoonstellingen gehad in binnen en buitenland bij galeries en musea. De schilderijen bevatten altijd afbeeldingen van een of meer meisjes/jonge vrouwen. Ze zien er op een bepaalde manier sensueel en ook krachtig uit. Opvallend zijn de vervormingen, bloemen en planten, de handelingen en het huiselijke op een vervreemdende droomachtige manier. Deze verzorgde uitgave geeft een goed beeld van het oeuvre van de kunstenares.

Specificaties

Nederlands | 9789462582347 | 78 pagina's

Titel Bilder Bergen = schilderijen : Malerei
Auteur Rosa Loy
Instelling /Drents Museum
Secundaire auteur Neo Rauch ; Toos Arends ; Anna Carstens
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : WBOOKS, [2017]
Overige gegevens 78 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Uitgave ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Rosa Loy Bilder Bergen' in het Drents Museum van 24 september 2017 tot en met 18 maart 2018. - Uitgave in samenwerking met Drents Museum
ISBN 9789462582347
PPN 410808199
Rubriekscode Duitsland 737.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Loy, Rosa; Tentoonstellingscatalogi
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Loy

Relaties/Serie

Hedendaagse kunstenaars in het Drents Museum
Boek

Hedendaagse kunstenaars in het Drents Museum (2015-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend