Jouw bijbel
Boek

Jouw bijbel met 22 sleutelverzen om nooit meer te vergeten - elk met een bekend bijbelverhaal ([2017])/ geschreven door Cecilie Fodor en Vanessa Carroll, geïllustreerd door Fabiano Fiorin ; vertaald [uit het Engels] door Judith van den Berg-Goddijn

Ruim twintig verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden kort naverteld. Met een bijbelvers bij elk verhaal en met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Recensie

Deze kinderbijbel bevat 22 verhalen, gelijk verdeeld over het Oude en Nieuwe Testament. Hoewel de vertelstijl eenvoudig is, is deze niet kinderachtig of kinderlijk; eerder alledaags, met soepele, begrijpelijke zinnen. Dit sluit aan bij de bijbelcitaten aan het begin van elk verhaal: steeds één vers uit de Bijbel in Gewone Taal. Alle teksten staan in pastelkleurige kaders in de illustraties. Het zijn niet echt kunstzinnige illustraties, maar ze kleurrijk en zitten vol levendigheid, actie en expressie. Het omslag is opvallend feloranje, met in de voorkant een groot, uitgestanst sleutelgat - een verwijzing naar de ondertitel ('sleutelverzen' om te onthouden). Stevige, vierkante uitgave met glanzende, gladde bladzijden. De verhalen zijn compact en helder, met veel nadruk op de trouw, goedheid en vergevingsgezindheid van God, bij wie je altijd terecht kunt. Voor kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033833380 | 93 pagina's

Titel Jouw bijbel : met 22 sleutelverzen om nooit meer te vergeten - elk met een bekend bijbelverhaal
Auteur Cecilie Fodor
Secundaire auteur Vanessa Carroll ; Fabiano Fiorin ; Judith van den Berg-Goddijn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2017]
Overige gegevens 93 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: My key verse bible. - Copenhagen : Scandinavia Publishing House, (c)2017
ISBN 9789033833380
PPN 409228214
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen