De twaalf dagen met Kerstmis
Boek

De twaalf dagen met Kerstmis (2017)/ William Morris, met illustraties van Liz Catchpole ; liedvertaling [uit het Engels]: Jan Rot

Nederlandse versie van het bekende stapelvers en liedje 'The Twelve Days of Christmas', waarin van één tot twaalf op- en teruggeteld wordt. Met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit prentenboek staat het welbekende stapelvers en liedje 'The Twelve Days of Christmas' centraal. De tekst en melodie zijn te downloaden via de website van de uitgeverij. Iedere dag geeft 'lieveling' cadeaus aan de ik-persoon. Twaalf dagen lang krijgt de ik-persoon één patrijs, twee tortels, daarna oplopend tot acht melkmeisjes en uiteindelijk twaalf rommeltrommels. Er wordt ook steeds teruggeteld. De tekst is bekend, en niet bijzonder goed vertaald, maar de kleurenillustraties zijn erg mooi. Het Victoria & Albert museum in Londen gaf toestemming om de prachtige designs van William Morris uit hun collectie te gebruiken. William Morris (1834-1869) maakte designs voor behangpapier en meubelstof tijdens de Arts & Crafts beweging. In de inhoudsopgave van het boek kun je precies zien welk patroon waarvoor gebruikt werd en wanneer Morris deze ontwierp. Illustratrice Liz Catchpole zorgde ervoor dat deze patronen tot leven komen met haar eigentijdse vogels en mensfiguren die passen bij het desbetreffende versje. Het omslag is versierd met goud. Een echt kerstboek met een prachtige, sfeervolle uitstraling. Ook leuk om het tellen spelenderwijs te oefenen. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar (en ouder).

Specificaties

Nederlands | 9789060388266

Titel De twaalf dagen met Kerstmis
Auteur William Morris
Secundaire auteur Liz Catchpole ; Jan Rot
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor Uitgeverij, 2017
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: The twelve days of Christmas. - London : Puffin Books, 2016
ISBN 9789060388266
PPN 410752118
Rubriekscode 788.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstliederen
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kerstliederen