De verschrikkelijke Meneer Gom heeft een plan
Boek

De verschrikkelijke Meneer Gom heeft een plan ([2017])/ Andy Stanton, met illustraties van Mattias De Leeuw ; vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Meneer Gom is een enorme luiwammes die niet van opruimen houdt. Zijn huis is een puinhoop maar zijn tuin ziet er keurig uit. Tot hond John er een bende van maakt. Meneer Gom wordt verschrikkelijk boos. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Meneer Gom is een enorme luiwammes die niet van opruimen houdt. Zijn huis is een puinhoop, overal slingeren pizzadozen rond. Maar de tuin ziet er altijd keurig uit. Dat moet ook wel, want anders mept een kwade fee hem met een braadpan om de oren. Als de hond John een ravage aanricht in de tuin, raakt meneer Gom door het dolle heen en probeert hij de hond te vergiftigen. Nonsensverhaal vol overdrijving, kolder en bizarre zijsprongen. Eerder verschenen in het Nederlands in 2009*. Deze uitgave is aantrekkelijker doordat het verhaal in korte alinea's is geknipt (met witregel) en op vrijwel elke pagina is voorzien van minstens één cartooneske tekening. Hierdoor is het boek ook zeer geschikt voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen. Tekeningen zijn van de onlangs met het Gouden Palet bekroonde Belgische illustrator Mattias De Leeuw. De Britse auteur won met zijn Mr Gum-serie diverse prijzen, waaronder de Roald Dahl Funny Prize. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401447584 | 187 pagina's

Titel De verschrikkelijke Meneer Gom heeft een plan
Auteur Andy Stanton
Secundaire auteur Mattias De Leeuw ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 187 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: You're a bad man, Mr Gum! - London : Egmont, (c)2006 - 1e druk ook onder de titel: Je bent een slecht mens, meneer Gum! - Hoorn : Hoogland & Van Klaveren, (c)2009. - (Verhalen uit Braaxsel-Binnen ; boek 1)
ISBN 9789401447584
PPN 413662527
Thematrefwoord Honden ; Humor
Taal Nederlands