Sara Snufje
Boek

Sara Snufje (2017)/ Pip Jones en Sara Ogilvie, vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Sara Snufje wil uitvinder zijn. Ze bedenkt bijzondere machines, maar het gaat ook vaak mis. Haar opa leert Sara dat ze moet doorzetten. Dan vindt ze een gewonde kraai. Sara is vastbesloten de kraai weer te laten vliegen. Vierkant prentenboek met kleurrijke, grappige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sara Snufje wil uitvinder zijn. Ze sleutelt de fraaiste dingen. Maar Sara moet het nog leren, het gaat ook wel eens mis. Woedend schopt ze haar uitvindingen aan de kant en schreeuwt dat ze het niet kan en er mee stopt. Opa vindt dat als je iets wil leren, je het steeds opnieuw moet proberen. Als Sara een kraai ontmoet die gewond is en heel graag wil vliegen, gaat ze hem helpen zijn droom waar te maken, met haar uitvindingen. Vrolijk en fantasievol prentenboek over iets leren en doorzetten. Fijn, onnadrukkelijk roldoorbrekend verhaal: Sara is een stoer donkergekleurd meisje met een wilde bos kroeshaar, dat er niet voor terugdeinst wat motoronderdelen 'te lenen' van twee ongure motorbendeleden (los te schroeven terwijl ze niet opletten!). De prenten in gemengde techniek zijn spontaan en sprekend, vol kleur en prettig onrustige dynamiek. Dubbele pagina's zijn afwisselend gevuld met een grote prent, gedeeld in twee of drie deelprenten of vol kleine scènes. De tekst op rijm past bij de doelgroep en staat in duidelijk lettertype zonder schreef in de prent. Grote vierkante, kleurrijke uitgave met aantrekkelijk omslag en de titel in glimmende letters. Humoristisch en ongepolijst prentenboek over de creativiteit van uitvinden en doorzetten als je iets wil leren. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047709817

Titel Sara Snufje
Auteur Pip Jones
Secundaire auteur Sara Ogilvie ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2017
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst Pip Jones, illustraties Sara Ogilvie - Vertaling van: Izzy Gizmo. - London : Simon and Schuster UK Ltd, (c)2017
ISBN 9789047709817
PPN 411923455
Thematrefwoord Uitvindingen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands