Bezig Beertje in de ambulance
Boek

Bezig Beertje in de ambulance ([2017])/ Benji Davies, vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Bezig Beertje rijdt op de ambulance. Als iemand het alarmnummer belt, doet hij het zwaailicht aan en gaat hij gauw op pad. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke, paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Met schuifelementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

In dit deeltje uit een serie peuterprentenboekjes rijdt Bezig Beertje samen met zijn nijlpaardvriendje op de ambulance. Als ze via het alarmnummer worden opgeroepen, doen ze het zwaailicht aan en gaan ze op pad. Een poezenkind is gevallen met zijn fiets en heeft zijn pootje bezeerd. Bezig Beertje en Nijlpaard brengen het kind snel naar het ziekenhuis. Gelukkig mag hij gauw weer naar huis. Vrijwel vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en schuifelementen. De tekst bestaat uit acht korte eenvoudige zinnen op rijm, een zin per pagina, vertaald door Bette Westera. Elke zin begint met 'Bezig Beertje, Bezig Beertje'. Vanwege deze herhaling en het eindrijm ontstaat een prettige sfeer zoals in wiegeliedjes. De paginagrote tekeningen tonen vrolijke situaties in een stad: aangeklede dieren wandelen in het park, zitten op het terras of doen boodschappen. De tekeningen zijn vrolijk en er is veel op te zien; ze wisselen regelmatig van perspectief. Op elke rechterpagina zit een stevig uitgevoerd schuif- of draaielement, dat bijvoorbeeld de auto doet schudden. Een gezellig peuterboekje uit de serie over Bezig Beertje*, waarbij de schuifelementen het spannendst zijn. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767945

Titel Bezig Beertje in de ambulance
Auteur Benji Davies
Instelling /Nosy Crow, London
Secundaire auteur Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : Gottmer, [2017]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Tekst: Nosy Crow Ltd - Op omslag: perfect voor kleine pootjes - ISBN 978-90-257-6794-5 niet in boek - Vertaling van: Bizzy bear ambulance rescue. - (c)2017
ISBN 9789025767945
PPN 410935255
Thematrefwoord Reddingsbrigadiers ; Motorvoertuigen ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands